OULUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY

Kohti yhteistä maailmaa!

Edunvalvonta- ja vaikuttamistoimikunnan uutiskirjeet

Uutiskirjeet vuodelta 2024

Lataa ja lue 3/2024 edunvalvonnan jäsenkirjeemme täältä  

Oulun Kehitysvammaisten tukiyhdistyksen edunvalvonta- ja vaikuttamistoimikunnalla on takanaan varsin aktiivinen vuosi 2023. Alkanut vuosi 2024 näyttää samankaltaiselta. Toimikunta on mm. seurannut Pohteen palvelujen kehittymistä, ottanut kantaa palvelujen uudelleen järjestelyihin ja tavannut vammaispalveluista vastaavia viranhaltijoita.

Syksyllä 2023 toimikunta teki Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle epäkohtailmoituksen. Sen ja kuin myös aville tulleiden muiden yhteydenottojen perusteella avi on käynnistänyt valvonnan, joka koskee päivä- ja työtoiminnan supistuksia sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestelyjä. Valvonta-asia on vielä kesken.

Tämän vuoden alussa Pohde on päivittänyt koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevia erityishuolto-ohjelmia. Tietojemme mukaan uusiin erityishuolto-ohjelmiin on kirjattu ainoastaan aamupäivätoiminta ja iltapäivätoiminnan osalta on tehty erillinen kielteinen päätös. Jos olette tyytymättömiä Pohteen linjaukseen jättää koululaisten iltapäivätoiminta erityishuolto-ohjelmasta pois, niin teidän kannattaa tehdä oikaisuvaatimus Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle. Saamanne päätöksen liitteenä on ohje oikaisuvaatimuksen tekemisestä

Tähän asiaan liittyen lisätietoja antavat:

Yhdistyksen edunvalvonta- ja vaikuttamistoimikunnan puheenjohtaja
Maija Pelkonen
s-posti: maija.pelkonen49@gmail.com
p. 040 5531715

Yhdistyksen puheenjohtaja
Sinikka Vuoti
s-posti: sinikka.vuoti2@gmail.com
p. 040 5661090

Toiminnanjohtaja
Annemari Eskola
s-posti: annemari.eskola@oketuki.fi
p. 040 1632282